torstai 13. heinäkuuta 2017

DIY: Treenilelu

Tulevan pennun häkki on täyttynyt varsin kovaa vauhtia tavaralla. Surullisena Jetin tilanteesta hankin pennulle kahdet takit ja uuden lelun pari viikkoa sitten, mutta tässä kuussa päätin kokeilla tehdä pennulle itse treenilelun. Postauksessa on ohjeet patukkamaiseen treenileluun, joka on valmistettu auton putsaamiseen käytettävästä mikrokuituhansikkaasta ja fleecestä.

Tarvitset: ompeluneulan ja -lankaa, sakset, mikrokuituhansikkaan (kangasta olisi tosin varmaan paljon helpompi ommella) ja fleecekangasta

Untitled


1. Leikkaa fleecestä vähintään kaksi samanpituista pitkää suikaletta. Mitä enemmän suikaleita leikkaat, sitä tukevampi fleeceosan pitäisi olla. Itse päätin leikata neljä suikaletta kahdesta erivärisestä fleecestä tehdäkseni lelusta pennulle tarpeaksi kestävän ja samalla hauskemman näköisen värikkyydellään.

2. Pyydä toinen ihminen apuun, tai hyödynnä ovenkahvaa punoaksesi treenileluun naruosa. Jotta kahvasta tuli tarpeaksi pitkä (fleecesuikaleet olivat metrin pituisia), sidoin fleecesuikaleet ovenkahvaan sen sijaan, että laittaisin ne vain sen ympäri puolesta välistä, mikä on myös mahdollista.  Muista sitoa toinen pääty punotusta naruosasta, jotta lelun naruosa ei purkaannu.

UntitledUntitled

3. Leikkaa mikrokuituhansikkaan sisäpuolelle reikä, minkä läpi voit vetää naruosan ja vedä naruosa hieman reiän ohi sen mentyä sen läpi.

4. Ompele naruosa, joka on vedetty reiästä, kiinni reiän reunoihin, ja myös hansikkaan sisäpuoleen kiinni.

5. Ompele resorin keskikohta naruosaan kiinni ja ompele sivuille jäävät ylijäämäosat mikrokuituhansikkaan sisäpuolelle. 

6. Taita mikrokuituhansikas kahtia ja ompele saumakohta sivusta ja edestä kiinni. Varmista, että ompelet jokaisen kolon kiinni, jotta lelusta tulee siistimpi ja kestävämpi.

7. Tadaa, treenilelu on valmis!


 Oletko sinä tehnyt koirallesi itse leluja?

Huom. On omistajan vastuulla valita koiralleen sopivat materiaalit leluja tehdessä, ja pitää koiraa silmällä leikkiessä, ettei vahinkoja satu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!