lauantai 25. helmikuuta 2017

100 Näkemisen arvoista paikkaa

Haluan mennä kaikkialle. Se ei ole edes mahdollista, mutta haluaisin silti nähdä, niin monta eri asiaa, ja käydä, niin monessa eri paikassa. Olen ajoittain sponttaani, mutta useimmiten suunnittelen asiat etukäteen. Rakastan suunnittelemista, rakastan miettiä, mitä kaikkea voisinkaan tehdä, ja sitten lopuksi vielä seurata niitä suunnitelmia. Suunnitelmat auttavat minua myös olematta liikaa aloillaan, vaikka vastoinkäymisiä sattuisikin. Minulla on, niin monta eri suunnitelmaa, mutta ajankohtaisin on ”100 Paikkaa, joissa haluan käydä Jetin kanssa"-bucket list.

Untitled


Untitled

Osittain kyseinen bucket list on tapa, millä vältän sen, että murehdin liikaa Jetin nivelrikosta. Olen melko pessimistinen ihminen, joten Jetin alkaessa oireilemaan pelkäsin tietenkin pahinta, ja diagnoosin jälkeenkin olen välillä turhankin varpaillani. Joka aamu huokaisen helpotuksesta, jos kaikki on hyvin, mutta kun koira on vähänkin jäykkä minua hirvittää ajatus siitä, että jossain välissä se alamäkikin saattaa alkaa. Toivon mukaan Jetillä on edessä vielä monta hyvää vuotta, mutta en todellakaan halua viettää niitä peläten jatkuvasti, joten keksin jotain, mikä muistuttaisi minua suunnittelemaan tulevaisuutta ja haaveilemaan edelleen. Jotain, joka muistuttaisi minua kaikista niistä päivistä, joita meillä on jäljellä, sillä haluan muistaa elää ne täysillä, miten monta meillä niitä ikinä onkaan jäljellä. Haluan arvostaa jokaista hetkeä tuon koiran kanssa.

En tietenkään voi matkustaa kaikkialle, joten rajoitin listani sataan paikkaan Britanniassa. Osa listassa olevista paikoissa on lähellä kotia, osa taas sitten niin kaukana, etten ole vielä täysin varma, miten niihin pääsen ponin kokoisen koiran kanssa julkisella liikenteellä, joka on paikoittain hyvin rajallista.  

Untitled
Untitled

Olen aina tuntenut vetoa Skotlannin Highlandseille, sillä siinä on vain jotain todella upeaa, että täältäkin löytyy, niin paljon koskematonta luontoa. Jylhät kukkulat syvien lochien ympärillä metsien keskellä ovat jotain ainutlaatuista ja uskomattoman kaunista. Viime vuoden road tripillä rakastuin yhä enemmän Highlandseihin, sillä joskus se oli aivan kuin olisi kulkenut ajassa taaksepäin dinosaurusten elinvuosiin, ja Aviemoressa taas sitten olin kuin kotonani. En siis ole ollenkaan yllättynyt, jos huomaan bucket listani täyttyvän paikoista, jotka löytyvät Highlandseilta.

Lista on kuitenkin koko Britannian kattava, joten monet paikoista tulevat olemaan Englannissa, osa Walesissa, ja saatamme me Pohjois-Irlannissakin käväistä. En tiedä vielä. Olen käynyt Skotlannin kummassakin kansallispuistossa, mutta Englannissa on niitä paljon enemmän, joten niissä ainakin haluaisin käydä. Walesissa oleva Snowdonia näyttää myöskin kutkuttavalta etenkin, jos se on edes talvisin, niin luminen, kuin sen väitetään olevan, sillä rakastan lunta, ja Jet varsinkin rakastaa lunta.

Untitled
Untitled

Olen vasta saanut suunniteltua noin kolmanneksen listasta, joten ehdotuksia otetaan vastaan. Listassa on tosiaan paikkoja ihan Outer Bebrideistä aivan Eteläisimpään Englantiin asti. Jos en voi käydä kaikkialla, niin ainakin aion käydä, niin monessa paikassa, kuin vain voin olivat ne sitten listassani tai eivät.

Julkaisin muuten blogista englanninkielisen version viime viikonloppuna, josten jos joku haluaa käydä katsomassa, niin tässä olisi linkki. 

6 kommenttia:

 1. Ooo jes jes vähänkö kiva kun oot jaksanut väsätä englanninkielisenkin version tästä blogista! Ihan huippuidea!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihanasta kommentista! :) Vielä pitää pari teknistä juttua hoitaa, että kumpikin versio olisivat yhtenäisempiä, kunhan netti lopettaa reistailemisen ja antaa oikeasti tehdäkin jotain... :D

   Poista
 2. Komppaan edellistä kommentoijaa enkunkielisen version keksimisestä! Teitäkin kuitenkin seuraa esim. Instagramissa paljon ulkomaalaisia, niin on kiva, että hekin pääsevät teidän elämäänne mukaan!

  mylifewithhetah.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielenkiintoista kirjoittaa blogia kaksikielisenä, ja myös päästä näkemään, millainen koirablogimaailma englanninkielisten blogien puolella on sitten ajan kanssa. :)

   Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!