torstai 12. tammikuuta 2017

Treenikausi alkakoon

Maanantaina menin Cani-fitin tunnille Strathclyde Country Parkiin, sillä vuoden treenisuunnitelmaan kuuluu maanantaisin ohjatut, jotta opimme canicrossaamaan oikein, ja treenimme on mahdollisimman tehokasta. Miten vuoden ensimmäiset ohjatut sitten sujuivat? Millaista Jetille oli juosta rankemmat treenit vajaan kuukauden tauon jälkeen?

UntitledTreeneihin ehdimme juuri ja juuri, sillä lähdimme hieman viime tingassa liikkeelle, mutta ehdimme tunnille kuitenkin. Jet oli aluksi vähän turhan innokas alkupuheen aikana, mutta se rauhoittui todella nopeasti ja seisoi nätisti kaikkien koirien keskellä. Joku ihminen jopa muisti sen viime vuodesta, kun kävimme yksittäisellä tunnilla silloin!

Alkuselostuksen ja uusien tulokkaiden esittelyn jälkeen lähdimme juoksemaan keskelle metsää aika rennolla vauhdilla, missä pysähdyimme treenikierrosten alkukohtaan, missä meille selostettiin reitti, ja lähdimme sen jälkeen yksitellen matkaan. Ensimmäisellä kierroksella lähdin kolmantena matkaan, mutta loppupuolella olimme aivan ensimmäisenä juoksevan kannoilla, mutta ohi emme menneet, sillä Jetin veto loppuu kuin seinään, kun sillä ei ole jotain, mitä kohti juosta. Yhteensä taisimme juosta noin viisi kierrosta 30 sekunnin tauoilla, ja kierroksilla veikkaisin olleen pituutta noin kilometrin verran. 

Untitled

Ensimmäisillä kierroksilla Jetistä löytyi paljonkin vauhtia, ja se oli siitä todella hieno, että se vaihtoi aina hieman reippammalle ja vahvemmalle vedolle ylämäissä, ja alamäissä se antoi minun säädellä vauhdin pelkillä äänikäskyillä. Ohituksia teimme pari, mitkä sujuivat oikein hyvin, mutta en vielä antanut Jetin ihan koko liinansa pituudella ohittaa, vaikka sekin olisi varmasti onnistunut. Jet on todella kohtelias koira, mikä on joissain asioissa hyvä canicrossatessa, mutta joskus sillä voisi olla hieman röyhkeyttä, jotta se juoksisi edellä, eikä kauniisti sipsuttaen vierellä. Onneksi muut koirat saavat siihen vauhtia, ja kuntonsa noustessa canicrossin suhteen se aina vetää paremmin. 

Kierrosten jälkeen juoksimme takaisin aloituspaikalle, ja lopussa Jet veti hienosti laukalla parinsadan metrin pätkän, vaikka sen edessä ollut koira vaihtoi reittiä, eikä muita koiria ollut edessä - oli aika hienoa juosta tuon kanssa kovaa ihan yksin ilman mitään varsinaista kohdetta, hyvä Jet! Koirat huollettiin lenkin jälkeen ja laitettiin autoihin, minkä jälkeen me ihmiset teimme muutamat kuntoliikkeet, kuten kyykkyjä, ja lopuksi venyttelimme. 

Untitled

Treenit olivat todella kivat, ja koitamme päästä taas seuraavana maanantaina juoksemaan, sillä maanantain treenit ovat molemmilla kerroilla olleet hyvin erilaiset, kouluttaja on mukava ja ottaa jokaisen osaamisen huomioon, ja ryhmä itsessään on myöskin hyvin ystävällinen. On ehkä parasta ikinä juosta hullujen koiraihmisten kanssa keskellä pilkkopimeää metsää ravan roiskuessa ja sateen piiskatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!