sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Tavoitteet ennen ja nyt


Jokavuotinen koirablogeissa näkyvä ilmiö on tavoitteiden listaaminen ennen seuraavaa vuotta, ja aiempien tavoitteiden suoriutumisen pohtiminen. Me emme nyt erotu massasta, vaan muiden tavoin teemme tavoitelistauksen ja -analyysin. Saimmeko tavoitteet sitten suoritettua? Entä mitä meillä on tavoitteena ensi vuodelle?


Untitled

Jetin tavoitteina vuodelle 2016 olivat:

”Koirien kyttäämisestä eroon pääseminen”
Riippuu pitkälti päivästä - joskus Jet kyylää muita koiria paljonkin, kun taas joskus se ei edes huomaa niitä. Tästä ei sen kummemin eroon koitettu päästä, vaikka otankin aika usein Jetin huomion itseeni herkuilla tai leluilla, jos sen keskittyminen on hieman liikaa vieraassa koirassa, eikä minussa.

"Canicrossissa ohitukset kuntoon”
Tämä sujui ainakin, kun viimeksi testasimme oikein hyvin. Myöskään juoksulenkeillä vastaan tulevat irtokoirat eivät ole ongelma, vaan Jet keskittyy juoksemiseen, joten ohittaminen on aika hyvin hanskassa. Minun täytyy vain muistaa luottaa Jetiin, niin sujuu oikein hyvin.

"Canicrosskisakauden aloittaminen syksyllä”
Ei aloitettu. Minulla oli ilmo maksettuna kisoihin, mutta Jet loukkasi niskansa taas, joten kisat jäivät välistä. Koko syksyn minulla onkin ollut töitä kisaviikonloppujen aikana, joten kisaaminen taitaa jäädä ensi kaudelle, sillä en varmaan kesken kautta kisaamista halua aloittaa keväällä.

"Kunnon agilitykisakauden pitäminen”
Eipä tullut kisattua aksassa yhtään, koska Jet lopetti lajin alkuvuodesta liiallisten riskien vuoksi kokonsa puolesta ja niskaongelmansa takia.

"Lisää vaeltamista ja luontopuistoissa seikkailua”
Kohtuullisesti on tullut vuoden aika vierailtua erilaisissa paikoissa ja vaelleltua Jetin kanssa. Moneen uuteen luontopuistoon emme tarkalleen ole tutustuneet, mutta sen sijaan Skotlantissa on tullut seikkailtua melkeinpä kaikkialla Pohjoisesta Etelään ja Idästä Länteen.

"Pidetään ihan mainio vuosi ja nautitaan siitä oikein kunnolla!”
Jetin kanssa on ollut aika magee vuosi, mikä ei nyt olekaan vaikeaa noin upean koiran kanssa. Olemme pitäneet hauskaa, nähneet uusia paikkoja ja nauttineet elämästä, eikä Jet ole kertaakaan sanonut ei seikkailulle.

Untitled

Nessien tavoitteet vuodelle 2016 olivat:

”Remmiräyhäys ja muut ongelmat kuriin"
Remmiräyhäyksen me saimme kuriin! Nessie pystyi ohittamaan jopa sille murisevan ja räyhäävän koiran puhisematta ja se osasi ohittaa rauhallisia koiria alle metrin etäisyydellä niistä. Me todella tehtiin se. <3 Muut ongelmat sen sijaan pahenivat nopeaa vauhtia valitettavasti...

”Canicrossin mahdollinen aloittaminen uudestaan"
Canicrossin aloitimme uudestaan, ja kylläpä tuosta koirasta lähti potkua juostessa. Nessie kokeili myös Jetin kanssa samaan aikaan vetämistä, mikä oli huisin hauskaa, ja innosti Jetiäkin vetämään. Nessie oli aivan ihana canicrosskaveri ja siitä olisi varmasti tullut vielä parempi siinä, jos aikaa olisi vain ollut enemmän.

”Tokoillaan huvin vuoksi"
Hömppätokoiltiin ja temppuiltiin, sekä kävimme aksatunnillakin. Kaikenlaista hölmöä tuon kanssa tuli treenattua, kun se oppi, niin nopeasti, ja rakasti erilaisten temppujen opettelua. Se osasi myöskin yleistää todella hyvin, eli temppu, jonka se oli oppinut jossain yhteydessä sujui myös aivan erilaisessa ympäristössä tai tilanteessa.

”Nessie mukaan joillekin vaelluksille"
Tämä jäi harmillisesti toteuttamatta, vaikka se tulikin mukaan muutamalle pitemmän matkan lenkille ja pääsi soolona kanssani pitkille pyörälenkeille, koska se nautti pyörän vieressä jolkottelusta.

”Ja NesNesinkin kanssa koitamme pitää huisin hauskan vuoden!"
Puoli vuotta elimme täysillä, kunnes aika loppui kesken aivan liian pian. Niin monta asiaa jäi tekemättä, vaikka oli kaikkea suunniteltuna. Elämää ei vaan voi käsikirjoittaa, ja joskus asiat menevät ihan eri tavalla, kuin olisi arvannutkaan.

Patchesille oli ainoastaan yksi tavoite vuodelle 2016:

”Pidetään hauskaa ja nautitaan täysillä koko vuodesta!"
Uskoisin, että tässä onnistuimme aika hyvin, sillä Patches on vuoden aikana saanut tutustua kymmeniin uusiin koiriin, seikkailla ja muuten vaan pitää hauskaa.

Ensi vuodelle tavoitteinamme ovatkin:
  • Jetille "täydellinen” luoksetulo (nyt se on suhteellisen varma, mutta jos jänis lähtee nenän edestä, niin tuo koira menee ja kovaa)
  • Patchesin luoksetulo varmemmaksi
  • Jetin kanssa vihdoin ja viimein canicrosskisakauden aloittaminen syksyllä
  • 5 kilometrin juokseminen Jetin kanssa alle 20 minuutissa
  • Pentu!
Untitled

Tietysti terveenä pysyminen olisi aivan mahtavaa, mutta se ei ole sellainen omissa käsissä oleva juttu. Ensi vuodesta olisi tarkoitus tulla myöskin hyvin seikkailuntäyteinen, sillä lähdemme Jetin kanssa pitemmille vaelluksille ja tutkimaan uusia kukkuloita. Pentu myöskin tulee varmasti tuomaan aivan omia yllätyksiään arkeen.

Millaisia tavoitteita teillä on ensi vuodelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!