maanantai 3. lokakuuta 2016

Rantareissu

Lauantaina Patches pääsi soolona menemään Ayriin, missä se sai riehua rannalla ja sosiaalistua leikkipuistossa. Jetin kanssa olen alkanut opettelemaan sheippauksen perusteita, minkä suhteen Jet on yllättänyt minut, sillä se ei ole vielä lähtenyt naksuttimen kanssa livohkaan. Millainen Patchesin Ayrin reissu sitten oli? Entä mitä olemme Jetin kanssa opetelleet?

Untitled

Viikonloppuna Patches pääsi minun, veljieni, mummini ja äitini kanssa seikkailemaan Ayriin, missä menimme kävelemään rannalle. Paikalle päästessämme menossa oli laskuvesi, joten ranta piteni koko ajan kohti ulappaa, mitä kauemmin siellä olimme. Patches nautti vieraisiin koiriin tutustumisesta, sekä hiekalla että vedenrajassa jolkottelusta, eikä onneksi mennyt liian lähelle valtavia rantautuneita meduusoja, joita näimme useamman. Yleensä se pysyi ihan hyvin lähellämme, mutta välillä se oli turhan röyhkeällä tuulella ja viiletti pitkin rantaa kadottaen samalla korvansa hetkellisesti. 

Vietettyämme tarpeaksi aikaa rannalla menimme leikkipuistoon, sillä veljeni halusivat käydä siellä, milloin Patches pääsi harjoittelemaan vilkkaassa ympäristössä rauhallisena pysymistä, sillä leikkipuistoon sai tuoda kiinni olevia koiria. Muutama muukin koira siellä ehti käydä, joita Patches ei sen kummemin noteerannut. Pikkulapsia juoksenteli jatkuvasti ohitsemme, mutta Patches seisoi oikein fiksusti aloillaan, eikä kuvitellut kaikkien pikkulasten olevan sen uusia parhaita ystäviä. Muutama aikuinen ja pari lastakin tulivat Patchesiä silittelemään, milloin se aikuisten kohdalla innostui turhankin paljon, mutta seisoi lasten silitysvuoroilla hienosti rauhassa.

Leikkipuistossa oltuamme kävimme pienellä katoksella, minkä seinät olivat koristeltu graffitilla, ottamassa muutamat kuvat Patchesistä, milloin Patchesiä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa poseeraaminen, mutta sain sentään pari kuvaa räpsäistyä. Tämän jälkeen Patches sai syödä veljieni jätelöiden jämät, mitkä se hotkaisi, niin nopeasti, että olisi voinut luulla, ettei meillä koskaan jäätelöä ollutkaan.

Jetin kanssa olen harjoitellut hyvin simppeliä temppua sheippaamalla littaantuneen pahvilaatikon kera, minkä ideana on saada Jet pysymään paikoillaan pahvilaatikon päällä ja nostamaan vuorotellen kummatkin etujalkansa maasta nopeasti. Tätä temppua kutsun ”tap dance"-nimellä, mutta itse käsky tulee olemaan jokin lyhyempi ja ytimekkäämpi. Toinen asia, mitä Jet on harjoitellut on istualtaan seisomaan nousemista ilman, että se pomppii ja liikkuu eteenpäin, jotta se voi hyödyntää tätä taitoa kaukokäskyissä, jos jossain välissä jaksan ne sille opettaa. Jet on alkanut tajuamaan tarjoamisen ideaa, sillä se kokeilee kaikkia mahdollisia temppujaan läpi, kun se miettii, mitä siltä haluan toisin kuin ennen, milloin se ainoastaan turhautui ja huusi, kun seisoin paikoillani passiivisena. 

Untitled

Millainen viikonloppu teillä oli?

2 kommenttia:

  1. Onpa ihana toi rantakuva! Oispa Suomessakin vielä lämpimämpää... Ja hauska kuulla että sheippaaminen alkaa sujua, mä luovutin aika nopeesti Kodan kanssa kun se ei tajunnut jutun juonta, täytyy ehkä teijän esimerkillä rohkaistuu kokeilemaan uusiks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Haha, ei täälläkään enää kovin lämmintä ole, rannoille on laitettava paljon lämmintä vaatetta. :D Kokeile vaan uudelleen, Jetilläkin on vielä hyvin vaiheessa sheippaamalla oppiminen, mutta aika hyvin se on hoksannut, että sen täytyy itse miettiä ja tarjota, mikä on saanut sen huutamisen tai perusasennossa istumisen sijaan tarjoamaan aktiivisesti erilaisia toimintoja.

      Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!