tiistai 6. syyskuuta 2016

Vanhakin vitsit keksii

Viime viikko meni omalta osaltani pitkälti kotona maatessa, sillä olin flunssainen, eikä sitkeä flunssa tahtonut sitten lähteä millään. Nyt olen jo terveempi, mutta Jet taaseen käy ylikierroksilla, ja Patches on keksinyt uusia metkuja...

Untitled

Jet yleensä suhtautuu siedettävästi rennompiin päiviin, jos olen kipeänä, mutta viikko oli sille turhan pitkä aika olla rauhassa. Vaikka koitinkin viihdyttää sen pieniä aivoja pihalla leikkimällä sen kanssa pallon etsintää ja noutamista, ovat Jetin kierrokset nyt aivan huipussaan. Lenkillä Patchesin kanssa se oli aika fiksusti sunnuntaina, vaikka se juoksenteli edellämme häntä tötteröllä heiluen. Tänään se taas sitten haukkui, hyppi ja juoksi hulluna pitkin pihaa leikkiöristen Patchesille, koska oli niin tylsää ollut koko viikon kuulemma... Huomenna Jet pääse kunnon irtipitolenkille lähikaupunkiin, jotta se voi juosta, niin paljon, kuin se haluaa. Makkaraa tulee myös otettua mukaan, sillä aion harjoitella Jetin kanssa vapaana toisten koirien ohittamista. Jospas hankkisin hieman luottoa taas tuohon mustavalkoiseen, kun kyseiset ohitukset sujuivat puolisentoista vuotta sitten oikein hyvin siltä.

Sunnuntaina tosiaan vein vaihteeksi Patchesin ja Jetin samaan aikaan lenkille yksikseni, koska en halunnut jättää Patchesiä yksin pihalle ulisemaan (se osaa näyttää niin säälittävältä, jos se haluaa jotain...). Patches kulki kuonopannassa ja Jet tuttuun tapaan valjaissaan, mikä sujui oikein hyvin, kunhan Jet ei enää vetänyt kuin höyryjuna raahaten sitä hitaampaa Patchesiä perässään. Minua epäilytti hiukan lähteä kaksikon kanssa ohittamaan vastaan tulevaa spanielia, jota Patches oli joskus aiemmin käynyt haistelemassa, mutta päätin ottaa härkää sarvista ja jatkaa matkaa koirien kanssa, sillä päätin uskoa, että ne osaisivat käyttäytyä. Ohitus sujui erinomaisesti Jetin kulkiessa aivan rauhassa ohi ja Patchesin vain vetäessä pienen ilopompun ilmaan. Hauska huomata, että pystyn ulkoiluttamaan noita kahta samaan aikaan ilman ongelmia, vaikka niissä onkin lähemmäs 90 kilon edestä koiraa.

Patches on myöskin päättänyt haluavansa ryhtyä pupuksi, sillä niiden nappulalisä on siitä oikein hyvää (se toivoo kovasti, että niitä tippuisi maahan, kun kaneja ruokitaan). Tänään kuulin, että Patchy oli yrittänyt kaivaa itselleen reitin pupujen häkkiin nähtyään, että kanien papanaruoka oli siellä. Ilmeisesti koiranruoassa on vanhuksen mielestä jotain vikaa. Hassu piski.

61

Arki on meillä lähtenyt rullaamaan siis oikein hupaisissa tunnelmissa. Pian syksy alkaakin kunnolla tuoden mukanaan kauniin ruskan, lehtikasoja ja rutkasti koulutehtäviä. Miten muiden syksy on alkanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!