torstai 15. syyskuuta 2016

Kuvauksien tulos

Tiistaina Jet meni päiväksi eläinlääkäriin saadakseen kaularankansa kuvattua, jotta saisin selville, aiheuttaako sen niskaoireilun jokin vakava asia. Jännittyneenä vietin koko päivän koulussa yrittäen olla miettimättä tuloksia liikaa, missä onnistuin ihan kohtuullisesti. Löytyikö kuvista sitten selitystä Jetin kummallisille satunnaisille oireiluille?

Untitled

Koulun jälkeen lähdin talsimaan kohti eläinlääkäriasemaa, kunnes äitini pääsi nappaamaan minut auton kyytiin, kuten oli sovittu. Eläinlääkärissä jouduimme odottelemaan aulassa hetken, kun muita potilaita hoidettiin jo harmaantuneista koirista suloisiin pariviikkoisiin pentuihin. Kun vuoromme tuli menimme yhteen huoneista, missä Jet ja yksi eläinlääkäreistä oli, milloin saimme kuulla kuvien tulokset. 

Jetin röntgenkuvissa ei näkynyt mitään - ei nikamissa, ei välilevyissä, eikä mitään ollut ympärilläkään. Eläinlääkäri osasi kuvailla tilannetta aika hyvin, ettei ole huono eikä toisaalta hyvä asia, ettei kuvissa näkynyt mitään, sillä se jättää homman kysymysmerkiksi. Jos tarkempia tutkimuksia haluaisi, voisi mennä magneettikuvauksiin, mutta eläinlääkäri ei vaikuttanut kokevan asiaa tarpeellisena, sillä hänen sanoin, jos sieltä löytyisi jotain se olisi ”weird and wonderful”. Suositeltiin fyssaria, laserhoitoa (mitä tuo on aiemminkin saanut) ja akupunktioonkin olisi mahdollisuus. Aiomme käväistä nyt taas fyssarilla, kun sinne on muutenkin pitänyt lähiaikoina mennä, että Jet saa taas puolivuotisen lihastarkastuksensa. 

Onnellinen olen siitä, ettei siellä ollut mitään vakavaa vialla, koska jokin suurempi ongelma olisi näkynyt röntgenkuvauksissa, mikä tarkoittaa, että voimme jatkaa canicrossia, vaeltamista ja aktiivista elämäntyyliämme, koska eläinlääkäri ei sille nähnyt estettä. Nyt voin alkaa suunnittelemaan treeniohjelmaa meille canicrossia varten kisakautta ajatellen - marraskuussa olisi tarkoitus startata ensimmäistä kertaa canicrosskisoissa!

6 kommenttia:

 1. Onpa mukava kuulla, että kuvista ei löytynyt mitään! :) Toivottavasti tuo mystinen kipuilu menisi fyssarilla ohi ja kiva kun voitte nyt hyvillä mielin jatkaa harrastuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että menisi ohi vakituisilla fyssarikäynneillä. :) Siitä oon kyllä tosi iloinen, ettei harrastamiselle tullut estettä!

   Poista
 2. Ei vitsi - hyvä juttu ettei ollutkaan mitään vakavaa. Toivottavasti syy niskaongelmaan löytyy pian, ja toivottavasti se ei enää tyssää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä tosi helpottunut, ettei ollut mitään vakavaa! Saattaahan siellä olla jotain pientä, mikä ei vielö näy röntgenissä ja näkyy vasta myöhemmin, mutta nyt täytyy seurailla ja käydä fyssarilla.

   Poista
 3. Onneks Jetillä ei ole mitään vakavaa! :)

  VastaaPoista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!