maanantai 29. elokuuta 2016

#puppyfever

Pentukuumeeni on keväästä lähtien koko kesän läpi ollut melko suuri. Se on välillä noussut todella pahaksi, ja välillä se on laskenut normaaleihin lukemiin. Pentuja on siellä ja täällä, mutta itse on vaan odotettava, mikä välillä turhauttaa ja kyllästyttää, kunnes saan itseäni muistutettua siitä, että hyvää todella kannattaa odottaa.

70

Tuleva pentu tulee toivon mukaan ensi vuonna. Olen vihdoin saanut isältänikin luvan pennun suhteen, kun asia tuli hieman vahingossa puheeksi. Kasvattajan varauslistalla tietyn nartun pentua varten olen ollut pian jo vuoden, joten pentu on ollut alustavasti varattu aika kauan. Tapasin myös Jetin kanssa kasvattajan kesällä, kun hän kutsui kylään, jotta sen hetkiset pennut voisivat nähdä jättikoiran. Kasvattaja oli aivan yhtä mukava, kuin ajattelinkin, joten kasvattajavalinta varmistui tuolla visiitillä. Pennunpallerot sen sijaan antoivat minulle kotimatkalle tuliaisiksi hirveän pentukuumeen, taas. Omalle pennulleni on jo nimi keksittynä.

Luvan saatuani pentuun olen uskaltanut oikeasti innostua tulevasta pennusta. Enää se ei ole jos, vaan se on kun silloin, kun puhun tulevasta pennusta. Suunnitelmien varmistuessa epävarmuuteni on myöskin kasvanut. Entä, jos pentuja ei synnykään riittävästi? Mitä, jos narttu ei tulekaan tiineeksi? Mitä, jos muut kotiehdokkaat ovatkin parempia, eikä minulle riitä paimenta? Mitä, jos sitten kolmen vuoden odottamisen jälkeen toiveeni ei täytykään?

Olen alkanut ostelemaan tulevalle pennulle tavaroita siinä toivossa, että se lievittäisi pentukuumettani hieman. En ole varma, onko kyseinen taktiikka toiminut, vai onko se lähinnä pahentanut pentukuumettani... Olen laittanut pennun kevytmetallihäkin huoneeseeni ja olen alkanut täyttämään sitä. Siellä on nyt peti, ja ensi kuussa ostan taas pennulle jotain. Olen päättänyt, että saan hankkia pupsille jotain kerran kuussa tässä odotellessa, jotta shoppailu ei lähde käsistä täysin. Pennun kotiintuloa lähempänä sillä pitäisi olla useimmat hyötytavarat jo kasassa, eikä viimehetkellä tarvitsekaan ostaa, niin paljon kaikkea. Kyseisestä ideasta olen jopa tehnyt kuvakansion nimellä #puppyfever, jonne päivittelen kerran kuussa kuvan pennun tavaran lisääntymisestä. Viimeisessä albumin kuvassa häkissä onkin jo pentu. 

August 2016

Pennun odottaminen on samalla, sekä jännittävää, että hauskaa. Joka päivä on lähempänä päämääräänsä, vaikkei tarkkuudella tiedäkään, minä päivänä se päivä on, kun pieni paimenkakara tepastelee kotiin. Se tulee olemaan aika hieno päivä. En malttaisi odottaa, mutta loppujen lopuksi se kyllä kannattaa.

6 kommenttia:

 1. Onko tuleva pentu myös landseer? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, pentu ei ole landseer, koska landseer ei rotuna sovi varsinaisesti käteeni. Jet on poikkeusyksilö ja mulle aika täydellinen, mutta seuraavalta koiralta kaipaan hyvin erilaisia ominaisuuksia, kuin lansulta. :)

   Poista
 2. Kiinnostaisi myös sama kuin anoa :-)
  Ja ikävä kyllä voin samaistua tekstiin :-D Tosin itse en ole uskaltanut vielä ostella tai julkistaa asiaa missään, koska mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Meidän kohtalo tosin selviää suunnilleen kuukauden päästä. :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lansua ei ole tulossa, koska koira on tulossa mulle, ja itselläni on hyvin erilaiset vaatimukset koiran ominaisuuksien suhteen kuin vanhemmillani. Seuraava koira tulee olemaan bordercollie. :)

   Oo, onpas jännää! Minkä rotuinen kaveri teille on tulossa mahdollisesti?

   Poista
 3. Jes, jes!! En olekaan siis ainoa tällä planeetalla, kellä on kauhistuksen kaalimaan raparperien pentukuume!

  Vaikka itse tietää faktan, että ensimmäinen kolme vee tarvitsee vielä koulutusta ja halu sen kanssa etenemiseen eri lajeissa on suuri, olisi niin ihana saada toinen rinnalle!

  Omana haaveena on kans tuo bordercollie, käyttölinjainen tai sitten tervueren belggari, mutta katsotaan minne tie vie;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, onneksi on joku muukin samassa jamassa! :D

   Kyllä se toinen harrastuskoira taitaa mennä aika kivasti siinä samalla, kun on ekakin ainakin sen perusteella, mitä olen kuullut ja lukenut. Jetin harrastukset on hiukan rajalliset kokonsa vuoksi ja mulla on toiselta koiralta ihan eri odotukset, ja se onkin kunnon kisaiässä niihin aikoihin, kun Jet alkaa olla vetsku. Mielelläni oisin ottanut jo hiukan aiemmin, mutta koulu on ihan hullunmyllyä tällä hetkellä yo-kirjotusten kanssa. :P

   Mulle tulee käyttö/harrastuslinjaa oleva bc-kakara, mutta itse suunnittelen joskus hamassa tulevaisuudessa opiskelujen jälkeen hankkivani malikan, kun niissä on sitä jotakin bortsujen lisäksi. Tervut on kans tosi nättejä, ja varmasti kivoja kavereita.

   Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!