keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Täältä tullaan kesä!

Kesäloma on viimein ihan nurkan takana ja kouluvuosi on saatu päätökseensä. Vuosi on ollut aikamoinen, mutta kaikesta on tullut selvittyä. Ensi vuosi tulee olemaan rankka - sen on todistanut jo pieni maistiainen ylioppilaskirjoituskurssien aloittamisesta, seuraava kouluvuosi on varmasti ihan yhtä täynnä kaikkea kuin tämäkin, mutta yritän pitää avoimen mielen sen suhteen. Olen tottunut muutoksiin, joten en osaa odottaa mitään muuta ensi kouluvuodelta kuin paljon koulutöitä. Kaikki muu on extraa ja elämää. Kahden päivän kuluttua kuitenkin saan jättää koulun täysin taka-alalle kesäloman alkaessa ja sen kestäessä elokuun puoliväliin asti. Olemme jo alkaneet valmistautua kesää varten koirien kanssa.

18

Kesällä olisi tarkoitus ahertaa koirien kanssa jäljestyksen parissa, sillä laji on suhteellisen mielenkiintoinen ja hyvää aivotyöskentelyä noille piskeille. Eilen katsoin hieman, mitä oli muistunut kauhukaksikon mieleen edelliskesänä opetelluista jäljestyksen alkeista tekemällä sekä Nessielle, että Jetille parinkymmenen jalan pituiset jäljet. Joka askeleella oli yksi nappula ja lopussa isompi palkkio, sillä koirat saivat ruokansa osittain jäljestystreenien yhteydessä.

Nessie sai jäljestää ensimmäisenä sille kävelemäni jäljen, jossa oli yksi 90 asteen kulma, koska katsoin reitin hieman epätarkasti, minkä vuoksi se törmäsi alkumatkasta pihallamme olevaan lautakyhäelmään... En jaksanut muutella jälkeä, vaikka jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt olla reippaampi ja tehdä uusi jälki, joka olisi ollut suora, sillä kulmassa oli ihan liikaa haastetta Nessielle. Nessie oli turhan kiireinen jäljellä, milloin puolet nameista jäi syömättä ja se päätyi haahuilemaan jäljeltä pois hieman. Nessien kanssa palailemme hetkeksi takaisin namiruutuihin, sillä se tarvitsee vahvemmat perusteet ennen, kuin sen voi päästää takaisin kunnollisemmille jäljille.

Jet sai jäljestää suoran jäljen, joka kulki osittain samalla reitillä kuin Nessien jälki, minkä vuoksi se oli hieman selvempi sille todennäköisesti siinä kohdin. Landseerpoika yllätti minut jäljestämällä hyvin rauhallisesti ja keskittyneesti, vaikka yleensä Jetillä on kiire kaikkialle, vaikkei sillä olisi hajuakaan, minne olemme menossa, vai olemmeko menossa minnekään ollenkaan. Jetin jäljestys sujui paljon paremmin kuin Nessien, vaikka loppupuolella ruohikon muuttuessa pitemmäksi se hämmästyi ja päätyi kyselemään minulta ohjeita. Aiemmin se meni hieman pois jäljeltä, mutta annoin sen etsiä reittinsä takaisin, milloin se alkoi käyttämään aivojaan ja löysi tiensä takaisin. Oli hienoa nähdä, että Jet osaa halutessaan tehdä myös itsenäisemmin töitä, jos siltä sitä pyydän. Toki tuossakin jäljessä olisi ollut paljon parantamisen varaa, mutta Jetin ja minun kokemattomuuteen nähden se oli ihan jees alku kesän jäljestyskaudelle. Jetin kanssa aiomme tehdä myöskin muutamia namiruutuja ja minä opettelen lisää jäljestyksestä ennen, kuin palaamme harjoittelemaan edes lyhyitä jälkiä. 

Untitled
17

Jetillä on luvassa myöskin paljon uimista kesällä, sillä tilasin sille edullisen pelastusliivin siinä toivossa, että se rohkaisisi Jetiä menemään syvemmälle veteen ja auttaisi sitä parantamaan uintitekniikkaansa. Liivi on oikeastaan tarkoitettu sakemannien ja rotikoiden kokoisille koirille (mutta sopii 45kg asti, ja Jet on 41kg), mutta se mahtui sporttilansulle oikein hyvin, kun sovitin sitä tänään Jetille. 

Kesällä on myöskin suunnitelmissa käydä monessa luontopuistossa vierailemassa, joten aiomme äitin kanssa tehdä listan paikoista, joissa haluamme käydä. Saatamme mennä koko perheen kanssa myöskin telttailemaan, sillä uudella minibussillamme on kiva reissata, kun sinne mahtuvat hyvin koko perhe ja koirat, mutta viikon road tripille lähteminen riippuu siitä, löytyykö Nessielle sopiva hoitopaikka tai, että vanhempani suostuvat ottamaan monsterikoiran mukaan. 

Untitled

Kaiken kaikkiaan oikein hauska kesäloma on suunnitteilla, mistä tulee varmasti ikimuistoinen. Jet ainakin tykkää, kun se pääsee kaikkialle seikkailemaan, ja Patches nauttii, kun se pääsee tapaamaan uusia koiria. Nessiekin saa tulla joihinkin luontopuistoihin Jetsetin sijaan, mistä se varmasti pitää. Odotan jo innolla tulevaa kesälomaa!

4 kommenttia:

 1. Kauniit koirat! Oletko harkinnut Jetin kanssa vesipelastusta? En tosin tiedä miten paljon sitä pystyy Skotlannissa harrastamaan, löytyykö treeniseuroja tms. Meidän vepe -ryhmässä on muutama landseeri ja ovat aivan ihastuttavia persoonia :)

  Http://pehkonelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiutos! :) Aikoinaan joo, mutta sitä voi harrastaa täällä vain olemalla nöffiyhdistyksen jäsen, mihin en halua liittyä, koska en halua tukea nöffien ja samalla KC:n toimintaa. Jet myöskin pelkää uimista, joten vepe ei olisi sille mieluisa laji. Mun wnb-vesipelastuspiski :'D Treenit olisivat myöskin sen verran kaukana että sinne lähteminen viikottain tulisi hiukan kalliiksi.

   Poista
  2. Okei :D landseerit ei kyllä meidänkään treeneissä kovin innokkaasti lähde uimaan, toisin kuin esimerkiksi kaikki noutajat, mutta selvästi joku vaisto syttyy kun pelastaa pitää. Mutta eipä sitä tosiaan kannata pakottaa jos selvästi pelkää :) hauska harrastus kyllä kun olen ton mun collien (todellinen veperotu :D) kaa treenaillu, mut kyllä täälläkin saa aika pitkälle lähtee kun suurin osa seuroista just nöffeille tarkotettu.

   Poista
  3. No hyvä, ettei mulla sentään ole ainoat epäinnokkaat uimarit lansuissa. :’D Patches tykkää kahlailla ja Jet joskus kastelee varpaansa. Leluja kummatkin noutavat vedessä innoissaan, ja silloin jopa Jet menee ihan riemuissaan veteen ja tuo lelun takaisin odottaen seuraavaa heittoa veteen. Patches pelasteli meitä nuorempana yhden kesän verran, kunnes tajusi, ettei oikeasti ollut hätä ja tyytyi sitten katselemaan meidän touhuja rannasta. Jet kokeili pelastusta kerran, milloin se lähti oikein vauhdikkaasti mua etsimään, mutta ui ylitseni ja hyvä, kun en siinä rytäkässä hukkunut - ei olla sen jälkeen oikein kokeiltu uudelleen... Vepe ois kyllä makee harrastus, mutta kun koiria ei vaan kiinnosta. :D Ehkä sitten joskus jonkun tulevan koiran kanssa... :P

   Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!