torstai 9. kesäkuuta 2016

Lanark Lanimers 2016

Tänään oli lähikaupungissa hyvin vakavasti otettava tapahtuma, eli Lanark Lanimers. Lanimereita ei saa koskaan erehtyä kutsumaan gaalaksi tai missään muotoa turhaksi (been there, done that), sillä se on täällä vuoden tärkein tapahtuma, kenties jopa joulun kanssa samoilla sfääreillä tärkeyden suhteen. Itse lähinnä hyödynnän tapahtumaa koiran sosiaalistamisessa, sillä samanlaisia tilaisuuksia harvemmin tulee vastaan. Tänäänkin Jet lähti mukaan Lanimereita katsomaan ja osoitti, miten fiksu siitä on tullut.

8

Aamulla kymmenen aikoihin oli jokavuotinen paraati, jossa kulki hevosia ratsastajineen, isoja koristeltuja lavoja eri teemoilla (esim. Star Wars, viidakko jne.) sekä lopussa tuli vielä urheiluautojakin jonon jatkeena eri instrumenttien soittajia unohtamatta. Jet ei kiinnittänyt kulkueeseen mitään huomiota, vaan seisoi rauhassa kanssani, sekä myöhemmin tokoili ihan lähellä paraatia. Koiran oli täysin keskittynyt seuruun jankkaamiseen, vaikka aivan vieressä ihmisrivin toisella puolella kulkikin hyvin äänekäs paraati. 

Seuraavaksi menimme uimahallin vieressä olevaan tivoliin hengailemaan äitini ja nuorimman veljeni kanssa, kun veljeni juoksi karuselleissa. Tivoli oli hyvin äänekäs, ruuhkainen ja siellä oli vilkkuvia valoja, mutta Jet ei hätkähtänyt mistään. Jet kulki kanssani ihmisjoukkojen läpi hyvin rauhallisesti ja joutuessaan odottelemaan välillä, kun veljeni oli jossakin laitteista, meni Jet välillä jopa nukkumaan!

Viimeinen paikka, minne menimme tämän vuoden Lanimereissa oli puisto, jossa oli paljon pomppulinnoja. Sekin oli hyvin meluisa, ruuhkainen, siellä oli muutamia muita koiria, haukkoja ja pöllöjä sekä tietenkin jättimäisiä pomppulinnoja, mutta Jet seurasi minua aivan tyytyväisenä pitkin aluetta ja meni lepäämään, kun käskin. Päivän aikana Jet oli myöskin aivan kuin julkkis, sillä meidät jatkuvasti pysäytettiin sen takia, että joku halusi tulla silittämään Jetiä. Jet oli hyvin kärsivällinen kaikkien eri ikäluokkien ihmisten kanssa ja antoi niiden rapsutella sitä, vaikkei se niinkään vieraiden ihmisten huomiosta piittaa. Ainoa asia, mikä kummastutti Jetiä oli valtavat pehmoeläimet, joilla se olisi halunnut leikkiä...

Kaiken kaikkiaan Jetin päivä Lanimereissa oli oikein sujuva. Oli hienoa nähdä, miten iän myötä siitä on tullut hyvin fiksu koira, joka ei paljosta hätkähdä. On se vaan paras. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!