lauantai 7. toukokuuta 2016

Bucket List

Tiistaina auton hajottua canicrosstreenieni jälkeen jouduimme menemään kotiin pakettiauton kyydissä. Veljeni kanssa naureskellessamme tilanteelle keskustelumme päätyi hänen ”Bucket List”iinsä. Todettuani, ettei minulla ei ole koskaan ollut sellaista pikkuveljeni ilme oli hyvin järkyttynyt, ja hän alkoi paasaamaan siitä, miten kaikilla täytyy olla oma listansa. Koska ajatuksena se on ihan hauska, päätin kyhäillä itselleni oman tälle kesälle.

Untitled

Ben Nevisin huipulle kiipeäminen
Kukkulat ja vuoret ovat aina kiehtoneet minua ja nautin niillä kävelystä, vaikka se onkin paljon rankempaa kuin peruslenkkireiteillä kulkeminen. Itse ainakin pidän siitä tunteesta, kun viimein pääsee huipulle, sillä se tuntuu saavutukselta. Ben Nevis on Brittein saarten korkein vuori, joten se olisi ainakin oiva haaste, eikä liian vaikea kukkulakävelyssä aloittelijaksi laskettavalle, sillä sinne menee niin sanotusti ”turistireitti”. Jet tulisi tietenkin mukaani lähemmäs 20km reissulle uskollisena retkikaverinani.

Yhden yön vaellus
Haaveilen pitemmän matkan vaelluksista aina, mutta niissä esteenä on se, etten saa mennä itsekseni kekkuloimaan korpeen useamman yön retkelle pelkkä koira seuranani, ja koulukaverini todennäköisesti pitäisivät minua hulluna, jos ehdottaisin telttavaellusta esimerkiksi West Highland Waytä pitkin koiran kera, eikä äitikään voi tulla pitemmille vaelluksille mukaan, koska isäni on töissä arkisin, eikä veljiäni voi jättää itsekseen kotiin.

Yhtenä päivänä selailin jälleen kerran vaellus- ja lenkkireittejä huvikseni törmäten sivustolla noin 50km pitkään reittiin. Kysäisin nopeasti äitiltä siinä samassa, josko sellaiselle olisi mahdollista mennä, sillä sellaisen voi suorittaa kahdessa päivässä, ja sain myöntävän vastauksen. Katselin reittiä tarkemmin, mutta huomasin, että se ei olisi kovinkaan rentouttava, sillä se oli osa armeijan harjoitusaluetta, joten polulta vahingossakaan eksyminen tai punaisen lipun huomaamatta jääminen voisi olla hyvin vaarallinen virhe. Se ei kuitenkaan ole suurikaan ongelma, sillä muitakin samaa pituusluokkaa olevia reittejä löytyy, joten yhden yön vaelluksen voi suorittaa jollain muulla reitillä. Mukaani tulisi todennäköisesti Jet, jos reitti on pääasiassa sellainen, että se voi olla irti, koska pitkillä matkoilla hihnassa ollessaan se jumiutuu helposti. Jos reitti olisi Jetille epäsopiva, mukaan tulisi Nessie, sillä se kestää pitkiä matkoja Jetiä paremmin. Mahdotonta ei myöskään olisi molempien mukaan ottaminen (sitten olisi ainakin molemmilla ihmisillä vetoapua tarpeen vaatiessa, esim. kukkuloilla)...

Untitled

Pitempi pyöräretki
Olen jo pitemmän aikaa ajatellut lähteväni pyöräilemaän yhdelle maalaistielle, jolla on pituutta kuutisen mailia yhteen suuntaan. Alunperin ajatuksena oli, että Jet tulisi mukaan, koska se voisi juosta vapaana suurimman osan matkasta, mutta pelkään hieman sen jumiutuvan sen pituisen matkan jälkeen, joten tämän suorittaisin Nessien kanssa, koska sillä ei näy pyörän vieressä pitemmän matkan juokseminen missään.

Uusiin paikkoihin meneminen
Rakastan tutkia uusia reittejä koirien kanssa ja katsoa, minne ne vievät. Kesällä on paljon aikaa mennä kauemmaskin, joten toivon mukaan voisin silloin seikkailla Jetin ja Nessien kanssa uusissa puistoissa ja luontoreiteillä.

Mätsäriin osallistuminen
Vuosittaiseen nöffimätsäriin osallistumisesta on tullut melkein perinne, kun olemme olleet siellä Jetin kanssa jo kahtena vuotena peräkkäin, joten todennäköisesti sinne suuntaamme hengailemaan tänäkin vuonna. Tällä kertaa tosin saatan raahata myös Patchesin mukaan, koska se on nykyisin melko rauhallinen toisten koirien ympärillä ja pitää varmaan mätsäritouhusta Jetiä enemmän. Muihinkin mätsäreihin olisi kiva mennä, mutta olen laiska menemään niihin siksi, ettei Jetiä hirveästi innosta pitkän päälle pyöriä kehässä, ja yritän säästää rahaa, niin en viitsi tuhlata kehäkettuiluun sitä, kun käytän ne rahat mieluummin muihin kivempiin (esim. canicrossilmot) juttuihin...

Derp

Valokuvaushaasteen toteuttaminen
100 päivän valokuvaushaaste on sellainen, jonka haluaisin tehdä, koska sen ehtisin tekemään ennen kuin päivät pimenevät ja valoisa aika vietetään koulussa, milloin valokuvaus jää pakostakin viikonlopuille studion puuttuessa. Haasteet ovat usein oiva tapa kehittää valokuvaustaitojaan, niin olisi kiva kokeilla tätä kesän aikana.

Koiratanssirutiinin keksiminen
Haluaisin Jetin kanssa kokeilla jossain välissä koiratanssia kunnolla, sillä se näyttää sopivan rennolta harrastukselta, missä tuo joutuisi kuitenkin käyttämään aivojaan. Jet osaa nyt jo muutaman erilaisen hauskan tempun ja erilaisia seuruuasentoja, joten jos sille opettaisi vielä lisää temppuja, voisi se suorittaakin jonkinlaisen HTM- tai freestylerutiinin. Kisat olisivat toki hyvä paikka, mihin tähdätä, mutta en tiedä uskaltaudunko edes epiksiin tämän lajin parissa, vaikka ei se kynnys aloittelijaluokkiin korkea olekaan (olin katsomassa yksiä virallisia syksyllä).

It was this big!

Sellaisia suunnitelmia kesälle. Katsotaan, kuinka moni näistä toteutuu!

2 kommenttia:

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!