perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kun suunnitelmiin tuli muutos

Jo kaksi vuotta olen haaveillut pennusta - pennusta, joka tulisi laumamme neljänneksi jäseneksi. Pennusta, josta aluksi piti tulla, vaikka mitä, mutta jonka tehtävä olisi enää ensisijaisesti olla paras ystäväni (tosin Jet on aina spesiaali) ja hyvä pitkien matkojen retkikaveri. En olisi arvannutkaan, että pitkä odotus palkittaisiin jo nyt, mutta olen todella innoissani siitä, että muutaman päivän päästä minulla on kotona jaloissani pyörimässä pentu. Ikioma pentuni. 

Untitled

Alkuperäisenä suunnitelmanahan oli hankkia puhdasrotuinen bordercollie jo vuosi sitten löytämältäni kasvattajalta, koska hänen ajatusmaailmansa koirankasvatuksen suhteen on samalla aaltopitudella kanssani ja hänen kasvateissaan on ominaisuuksia, joita haluaisin tulevalta koiraltani. Tällä viikolla alussa näihin tarkkoihin suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun selailin ilmaispalstalla huvikseni viikon alussa nuoria koiria, jotka etsivät uutta kotia, ja törmäsin kauniiseen nuoreen siperianhuskyn ja bordercollien risteytykseen, jolla oli ikää hieman vajaa puoli vuotta. En huomioinut ilmoitusta viittä minuuttia pitempään, vaan jatkoin ilmoitusten selailua, sillä en ollut sivustolla vakavissani etsimässä koiraa. Koirassa oli kuitenkin jotakin, mikä sai sen kummittelemaan mielessäni vielä seuraavinakin päivinä, ja eilen rohkenin kysymään, mitä mieltä vanhempani olisivat siitä, että hankkisin toisen koiran jo nyt, sillä isäni oli Jetin agilityharrastuksen lopettamisen jälkeen osoittanut merkkejä siitä, että toisen koiran hankkiminen harrastuskaveriksi voisi olla mahdollista, ja äitille seuraavan koiran hankkiminen on ollut hieman se ja sama. Molemmilta tuli asiaan myöntävä vastaus, mikä sai minut hihkumaan riemusta. 

Luvan saatuani soitin koiran tämänhetkiselle omistajalle ja kyselin tarkempia tietoja sekarotuisesta pennusta. Selvisi, että syynä koiran uuden kodin etsintään on se, ettei omistajalla riittänyt aika eikä jaksamus aktiivisen nuoren koiran liikuttamiseen ja aktivointiin, minkä vuoksi se oli tehnyt hieman tihutöitä kotosalla. Pennun sosiaalistus on aloitettu kunnolla ja se tuleekin toimeen melkein kaikkien koirien kanssa, sillä ainoastaan pikkukoirien kanssa sen leikkietiketti on hieman hakusessa, mutta parempi käytös on tuossa iässä vielä suhteellisen helposti opeteltavissa. Peruskäskyt ovat kuulemma kunnossa, mutta omistaja vaikutti hieman pitävän ”tassu”-tyylisiä käskyjä tärkeämpinä kuin hyvää luoksetuloa ja perushallintaa, joten saa nähdä, mitä tuo karvakakara oikeasti osaa. Sovimme, että tulen katsomaan pentua sunnuntaina, kun omistajalla on vapaata, milloin voin rauhassa tutustua koiraan nähden, miten se käyttäytyy eri tilanteissa, sekä päättää, haluanko ottaa sen kontolleni. 

Untitled

Olin jo eilen, niin innoissani, ettei ollutkaan ihme, että menin vahingossa canicrosslenkkiämme varten aluksi väärään puistoon. Koko ajan, mitä lähemmäksi sunnuntaita pääsemme sitä enemmän innostun ajatuksesta, että lähdemme pienelle road tripille pohjoiseen päin katsomaan pientä mustavalkoista veitikkaa. Vau, ihanaa ajatella, että sunnuntaina saatan tuoda kotiin ikioman pentuni. Ihanaa!

Aprillia, aprillia, syökää sillejä ja juokaa hieman kuravettäkin, ei mitään koiraa ole sunnuntaina tulossa, koska vuosi on vieläkin odotettavissa!

10 kommenttia:

 1. Iiks, toivottavasti kaikki menee hyvin ja pentu tulee mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aprillia, syö silliä ja kuravettä päälle! :'D Vähän myöhään vaan keksin tällaisen aprillipilan. ;)

   Poista
  2. No perhana, en edes osannu ajatella että ois aprillipila. :D

   Poista
 2. Ooh! Mageeta! Paljon kuvia sitten mukulasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, säkin uskoit mun hiukan turhan myöhään päivästä jääneen aprillipilan! :'D

   Poista
  2. :'DDD Meni kyllä ihan täydestä!

   Poista
 3. Ai tää oli pilaa :D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ;D Tosin perää oli siinä, ettei hyvin nuori kodinvaihtaja olisi mahdoton vaihtoehto toista koiraa ajatellen, mutta koira tulee ehdottomasti vasta Highereideni (ylppärit) jälkeen.

   Poista
 4. Mä ju luulin, et tää on totta :D Mä olin jo innoissani siitä, et sulle tulee jo nyt koira, mutta kyllä se sun odotus palkitaan vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, näköjään aika moni uskoikin tän aprillipilan, vaikka yleensä oonkin ihan surkea niissä. :D Vuosi vielä, mutta odotus tulee varmasti olemaan sen arvoista. :)

   Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!