tiistai 26. huhtikuuta 2016

Ei se oo toivoton tapaus

Sunnuntaina veljelläni oli aamulla jalkapallomatsi lähellä luontopuistoa, joten päätin ottaa Nessien mukaan vaihteeksi, sillä halusin treenata sen kanssa ohituksia. Odotukseni olivat hyvin matalalla, sillä Nessiellä on edelleen juoksut, minkä takia sen on ollut tavallista äksympi, mutta päätin, että jostain on taas aloitettava, tai muuten tuo on aina räyhä. Miten lenkki sujui? Miten Nessie suhtautui yhtäkkiä luokse tulleeseen irtokoiraan?

Untitled

Lähdimme äitini, nuorimmaan pikkuveljeni ja Nessien kanssa Strathclyde Country Parkiin toisen veljeni jalkapallopelin ajaksi. Puistossa kulkee hyvällä säällä ja etenkin viikonloppuisin paljon koiranomistajia ulkoiluttamassa koiriaan, ja siellä on paljon tilaa, joten se oli optimaalinen paikka, missä harjoitella Nessien kanssa ohituksia ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kunnolla (täällä maalla, kun näkee koiria vain hyvin harvoin samaan aikaan lenkillä)

Aluksi pidin melko suurta etäisyyttä vieraisiin koirakkoihin Nessien kanssa, eli menin sivuun kävelemään rauhassa pientä ympyrää koirakon kulkiessa ohitse. Näin Nessie näki toisen koiran, mutta koska sillä oli tilaa, se ei stressaantunut liikaa ohituksista ja pystyi keskittymään paremman käytöksen tarjoamiseen myöhemminkin. Mitä enemmän koiria ohitimme, sitä pienemmän välimatkan pidin niihin Nessien kanssa, ja loppulenkistä se ohitti koiria ilman ongelmia noin metrin välillä, mikä on Nessielle oikein hyvin, sillä yleensä se huuta kuin hullu, niin pienellä etäisyydellä. 

Rannalla ollessamme Nessie raahasi minut perässään järveen, mutta muuten se oli oikein fiksusti siellä. Joutsenet nostivat sen kierroksia hieman, kuin myös aivan luokse asti tuleva border collie, mutta senkään kohdalla Nessie ei haukahtanut, vaan hieman vaan pomppasi ylöspäin. Harjoittelimme myöskin rauhassa maailman menon katselua veljeni ollessa leikkipuistossa äitin kanssa, eli Nessie istui jalkojeni välissä (agilitykouluttaja suositteli kokeilemaan sellaista omaa ”turva-zonea”, eli koira jalkojen väliin istumaan ohitusten ajaksi) ja sai katsella kauempaa, kun lapset leikkivät, koirat juoksentelivat pallojen perässä, ja kun lenkkeilijät juoksivat tai kävelivät ohitse. Koiraohituksissa emme vielä testanneet kyseistä tekniikkaa, vaan niiden aikana pidin Nessien liikkeessä, sillä paikoillaan ollessaan se hermostuu enemmän, mutta rauhoittumisharjoituksena se oli ainakin oikein hyvä tekniikka. 

Untitled

Kaiken kaikkiaan Nessien ensimmäiset tämän kevään ohitustreenit sujuivat todella hyvin. Nessie korkeintaan vinkui vieraita koiria nähdessään ja edistyi suurin harppauksin jo tuon yhden lenkin aikana, eli ei minulla ole tuon käytöksestä vaihteeksi negatiivista sanottavaa. Nyt täytyy vaan harjoitella ohituksia säännöllisemmin, niin Nessiestäkin tulee kelpo koirakansalainen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!