lauantai 12. maaliskuuta 2016

Jetin fyssarikäynti

Tänään Jet pääsi taas fyssarille tarkastettavaksi, sillä viime kerrasta oli päässyt jo vierähtämaän puolisen vuotta. Viime kerralla Jetillä oli ollut niska pahasti jumissa, jota hoisin fyssarilta saamien ohjeiden mukaan, eikä se ollut enää sen jälkeen vaivannut Jetiä, mutta odotin silti jännittyneenä, mitä fyssari sanoisi Jetistä tällä kertaa. Missä kunnossa Jetin lihaksisto sitten oli?

The Loch Ness Monster Is Dead

Fyssarin mukaan Jet oli oikein hyvässä kunnossa, ja sillä oli oikeat lihakset oikeissa paikoissa. Vasen pohje(?)lihas (hamstring) oli hieman kireä, mutta muuten jumeja ei löytynyt Jetiltä. Mainitsin fysioterapeutille Jetin aamujäykkyydestä vaellusten, pitkien lenkkien ja canicrossin sprinttitreenien jälkeisinä päivinä, joten hän näytti minulle monta eri venytystä, jotka voin tehdä Jetille rankemman liikunnan jälkeen pitääkseni sen vetreänä. Jet oli kiltti ja innokas kokeillessaan erilaisia venytyksiä, joista yksi muistutti hieman Jetin yleistä poseerausliikettä, eli kiveä tai puuta vasten seisomista. 

Takajalkoja varten saimme kaksi venytystä, joista toisen opinkin jo viime fyssarikerralla, mutta uutena tuli tasapainotyynyllä 2o2o-asennossa seisominen siten, että koira kurkotti päätään alas ja eteen. Etujalkoja varten koira käskettiin istumaan, minkä jälkeen kummatkin etujalat venytettiin kevyesti eteenpäin. Itse minun tulee olla tämän venytyksen aikana koiran takana ja tukea sitä sen rinnan seudulta. Selkää varten Jetin kuului seisoa puutarhatuolia vasten ja venyttää päätään eteenpäin. Kylkiä/niskaa venyttääkseen Jetin tuli kurkotella jalkojeni ympäri kylkeään kohti. Jokainen venytys tulee toteutaa kolme kertaa 5 sekuntia kestäen.

Fyssarilla käymisen jälkeen suuntasimme rannalle, jossa oli nousuvesi tuloillaan. Jet poseeraili tyytyväisenä kivikossa isojen kivien päällä, koska pyysin sitä tekemään niin. Myöhemmin, kun jouduimme kävelemään mereen muutamaa kuvaa varten näytti Jet hieman epäluuloiselta, sillä se pelkäsi aaltoja hiukan. Minulle jäi kyseisten kuvien ottamisen jälkeen saappaisiin vettä ja litimärät farkut... Yleisesti ottaen Jet oli todella hyvin käyttäytyvä rannalla ja ohitti jopa kaksi koirakkoa vapaana, jes! Siitä tulee vielä oikein fiksu. 

Untitled

Oli oikein hyvä reissu, ja olen edelleen tyytyväinen fyssarivalintaani. Hän on hyvin kärsivällinen Jetin kanssa (joka osaa olla hyvin rasittava piskelö) ja huomaa pienetkin ongelmat koiran lihaksistossa, mikä on itselleni hyvin tärkeää. Koska koirasta ei löytynyt vikaa, voin hyvillä mielin alkaa suunnittelemaan tämän vuoden agilitykilpailukautta. Huhtikuussa taitaakin olla tämän vuoden ensimmäisten kisojen aika... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!