lauantai 27. helmikuuta 2016

Operaatio Jetin sosiaalistus

Noin viikko sitten päätin, että Jetille tekisi hyvaä saada edes muutama samaa kokoluokkaa oleva koirakaveri itselleen. Olin ajatellut asiaa aiemmin jo monet kerrat, mutta vasta viikko sitten tartuin härkää sarvista ja näpyttelin naamakirjassa olevaan alueen koirasosiaalistusryhmään viestin, jossa kysyin, haluaisiko joku tulla Jetin kanssa koiraansa lenkittämään, jossa selostin rehellisesti Jetin ongelmista toisten koirien parissa (eli liian rajut leikit). Viestiin tuli yllättävän monta vastausta, ja tänään Jet pääsikin tapaamaan yhtä sakemmanninarttua. 

Untitled

Miittasimme Jetin kanssa kahden aikoihin tänään vajaa 18 kuukautta vanhan saksanpaimenkoiranartun omistajineen. Koira itse oli hieman haukkuherkkä vieraiden koirien seurassa, mutta kuitenkin ystävällinen, minkä vuoksi tavoitteena tapaamisella oli, että sakemanni oppisi olemaan rauhassa vieraassa seurassa, ja Jet voisi saada itselleen leikkikaverin koirasta. Päätimme pitää koirat ainakin nyt tämän lenkin ajan kiinni, jotta ne saisivat rauhassa tottua toisiinsa. 

Alkumatkasta sakemanni meinasi tulla haistelemaan Jetiä takaatapäin, mutta Jet ei ollut vielä valmis tutustumaan sille aiemmin haukkuneeseen koiran, joten se rähähti koiralle pitääkseen sen poissa omasta tilastaan. Jet oli alkulenkistä jonkin verran riehakas, koska sillä oli kuonokoppa varmuuden vuoksi, eikä se ole tottunut lenkkeilemään se päässään, vaikka olenkin sitä siihen nameilla ehdollistanut. Melko nopeasti Jet kuitenkin tottui koppa päässä kävelemiseen ja kulki tämän jälkeen oikein nätisti. 

Kaksikko tuli melko hyvin toimeen ja alkusählinkien jälkeen ne kulkivatkin rauhassa vierekkäin. Satunnaisesti sakemanni saattoi haukahtaa jollekin, milloin Jetin korvat menivät hieman hörölle ja hihna kiristyi, mutta ei siinäkään mennyt kauaa, että Jet tottui koiran reaktioihin, eikä kummastellut niitä paljoa. 

Untitled

Noin tunnin käveltyämme lähdimme kummatkin kotiin päin, milloin Jet jopa katseli taakseen, että minne sen uusi tuttavuus oikein katosi. Lenkki oli onnistunut molemminpuolin, sillä sakemanni sai harjoitella sen käytökseen melko passiivisesti reagoivan koiran kanssa nätisti kävelemistä, ja Jet sai harjoitella vieraan koiran kanssa hengailua. Meillä omistajilla riitti juttua hevosista ja koirista, joten lenkki oli oikein mukava. Sovimmekin, että viemme kaksikon lenkille toistekin, ja toivottavasti silloin ne olisivat valmiita kulkemaan keskenään vapaanakin. Ensi viikolla miittaamme Jetin kanssa rotikkauroksen, saa nähdä, miten se sujuu!

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihan blogi ♥

  Pyydän miljardisti anteeksi sillä pikkusiskoni oli laittanut Petsieen yhden joko Jetin tai Patchesin kuvan. Yritän poistaa kuvan mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   En ollut itse ehtinyt edes huomata luvatonta kuvieni käyttämistä, joten ei hätää - kiitos kun itse hoisit tilanteen asiallisesti ja pyysit siskoasi poistamaan kuvan. ;) Jos mahdollista suosittelen kertomaan siskollesi tekijänoikeuslaista, sillä moni ei ymmärrä sen konseptia tai tiedä kyseisen lain olemassaolosta, vaikka se onkin hyvin tärkeä tietää etenkin, kun tulee vanhemmaksi ja joutuu käyttämään monenlaisia lähteitä koulutöissä yms. :)

   Poista
  2. Kuva on nyt poistettu! :)

   Poista
  3. Kiitos, hienoa, kun asia saatiin hoidettua nopeasti. :)

   Poista
  4. Eipä mitään, minun oma mogahan tuo oli :)

   Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!