torstai 17. joulukuuta 2015

Tavoitteita


Koska tämä vuosi lähenee loppuaan ja ensi vuosi on alkamaisillaan, on aika katsoa viime vuoden tavoitteita ja suunnitella tulevaa vuotta. Tulivatko tämän vuoden tavoitteet toteutettua, vai jäivätkö ne välistä?


”Tarkoituksena olisi rekisteröidä ne Kennel Clubin Activity-rekisteriin”
Jet rekisteröitiin Activity-rekisteriin nimellä Firenze Jet. Nessien kohdalla jätin rekisteröinnin välistä, koska se ei todennäköisesti tule kilpailemaan ainakaan KC:n alaisissa lajeissa.

”Jetin kanssa tavoitteena startata agilitykilpailuissa hyppyluokissa”
Tavoite suoritettu! Jet osallistui viidelle hyppyradalle tänä vuonna. Nollia ei tullut, vaan yksi kymppi ja neljä hyllyä.

”Jetin kanssa viralliseen tokokokeeseen”
Eipä menty, koska Jetin paikkis ei ole vieläkään kunnossa, eikä minua houkuta heittää sitä kymmenien urosten kanssa samaan kehään kokeilumielellä, koska se on joskus hieman kenkku oman tilansa tarvitsemisen suhteen.

”haluaisin canicrossata Jetin kanssa aktiivisemmin”
Tässä onnistuttiin! Keväällä alkoi löytyä oikea treenaustapa meille, ja syksyllä treenasimme välillä todella säännöllisesti. Me kummatkin opimme pitämään lajista ihan todella paljon, ja nykyisin se on kyllä ihan suosikkilajien listalla itselläni. Jetilläkin silmät kiiltää, kun sille on puettu valjaat ja lähdemme treenaamaan.

”Nessien kanssa ykköstavoitteena on saada remmiräyhäys kuriin”
Ei saatu, koska emme harjoitelleet tarpeaksi. Aprillipäivän puremisepisodin jälkeen en uskaltanut lähteä tuon kanssa oikeastaan minnekään, mutta kuonokopan hankittuamme jatkoimme taas harjoittelua. Joskus sillä on hyviä päiviä, milloin se ohittaa tosi hienosti muut koirat, ja joskus sillä on huonoja päiviä, milloin se haukkuu melkein kaikille. Hyvin se muistaa kyllä oppimansa, kun sen kanssa käy edes kerran viikossa ihmisten ilmoilla sosiaalistumassa, sillä jo parin harjoituskerran jälkeen näkee sen kohdalla suurta edistymistä. Aksaryhmään ei voitu tämän vuoksi mennä.


”Vetoa Nessien on myös päästävä ehdottomasti kokeilemaan ensi vuonna”
Kokeiltiin, joten tavoite suoritettu. Pari kertaa kävimme canicrossaamassa, mutta Nessien selkäjumien ja koiraongelmien vuoksi jäi tauolle. Valjaat tuli myytyä nyt syksyllä pois, kun ne olivat hieman liian pienet. Ensi vuodeksi saatan ostaa tuolle uudet paremmat valjaat ja canicrossata lisää, mutta se riippuu sen selän kunnosta.

”Tokoakin tullaan Nessien kanssa reenailemaan”
Jep, tuli treenattua etenkin kesällä. NesNes tykkäsi, kuten myös minäkin. Nyt syksyllä kelit ovat olleet surkeat, eikä pihalla ole edes aitoja, joten treenaaminen on jäänyt.

”Patchesin kohdalle minulla ei ole kovinkaan ihmeellisiä tavoitteita. Kunhan vaan nautitaan elämästä pitkin lenkein ja seikkailuin. Toivon mukaan minun suhteeni tuon koiran kanssa vahvistuisi ja palautuisi ennalleen. Ja olisihan se ihan hauska kokeilla rally-tokoa, sillä se olisi varmasti Patchesistä kiva laji.”
Patchesin kanssa en paljoa seikkaillut, mutta kyllä me aina välillä jossain kävimme. Suhde tuohon koiraan on parantunut huomattavasti, kun se muutti sisälle ja olen päässyt huomioimaan sitä paljon enemmän kuin silloin, kun se asui ulkona. Rally-tokoa  kokeilimme Hurttahuoneen haasteen ansiosta, vaikkei haastetta varten otetut videot tai rallytokoilujutut koskaan tänne päässeetkään. Patchesistä rally oli oikein hauskaa, ja oli minullakin kivaa.

”terveenä pysyminen”
Jet pysyi oikein iloisena ja terveenä lukuunottamatta paria pahempaa lihasjumia ja tassuanturaan lenkillä tullutta haavaa. Nessiellä jatkui selän jumit syksyn tultua, mutta muuten se oli melko pirtsakkaa tyttöä. Patches sairasti kohtutulehduksen marraskuussa, mutta sitä ennen tai sen jälkeen mitään vakavaa ei ole ilmennyt.


Sitten ensi vuoden tavoitteisiin!

Tavoitteet 2016 Jetille

Koirien kyttäämisestä eroon pääseminen
Canicrossissa ohitukset kuntoon
Canicrosskisakauden aloittaminen syksyllä
Kunnon agilitykisakauden pitäminen
Lisää vaeltamista ja luontopuistoissa seikkailua
Pidetään ihan mainio vuosi ja nautitaan siitä oikein kunnolla!

Tavoitteet 2016 Nessielle

Remmiräyhäys ja muut ongelmat kuriin
Canicrossin mahdollinen aloittaminen uudestaan
Tokoillaan huvin vuoksi
Nessie mukaan joillekin vaelluksille
Ja NesNesinkin kanssa koitamme pitää huisin hauskan vuoden!

Tavoitteet 2016 Patchesille

Pidetään hauskaa ja nautitaan täysillä koko vuodesta!


Millaisia ovat teidän tulevan vuoden tavoitteet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!