lauantai 17. lokakuuta 2015

Tuotetestaus: Tassunjälkiä - Hauvavauvan oma kirja

Saimme Hurttahuoneen kautta Arthouselta testattavaksi Tassunjälkiä: Hauvavauvan oma kirja-tuotteen. Arthousen väki vaikutti kirjan mukana tulleen kirjeen perusteella oikein mukavalta. Kirjasta ei ollut myöskään mitään pakkoa kirjoittaa esittelyä, vaan se oli täysin vapaaehtoista. Minusta kirja oli oikein hauska, joten päätin heti sen saatuani, että kirjoitan siitä tänne postauksen - odotin vain pahimman mainosbuumin samasta kirjasta menevän ohi ensin. 

Kirjan idea on samantyylinen kuin ihmisvauvojen kirjoissa, mutta ero on siinä, että Tassunjälkiä on erityisesti koiranpennulle suunniteltu. Vaikka kirjassa on eniten tilaa pentuajan toheloinneille, on sinne mahdollista kirjata koiran koko elämän ajan muistoja ylös. Kirjaan saa kirjoitettua kaiken ylös perustiedoista kasvun seurantaan, nimenannosta vanhuuteen ja kaikkea siltä väliltä. Aukeamien alussa on kirjoitettu ylös aihealue, ja sen alle on annettu muutamia vinkkejä siitä, mitä kyseiseen aihealueeseen voi kirjoittaa, jos omistaja ei meinaa itse keksiä. Esimerkiksi ”kotipuuhat”-aukeamalle on laitettu vinkeiksi muun muassa ”mielipaikat kotona, lempileikit, huonekalujen uusiokäyttö” ja paljon muuta.

Koska olen melko visuaalinen ihminen, kiinnitin paljon huomiota kirjan ulkonäköön. Perinteisen vaaleansinisen tai vaaleanpunaisen hempeän ulkoasun sijaan, on kirjaan valittu värit, jotka sopivat sekä urokselle, että nartulle. Kirja on sisältäkin hyvin värikäs, ja itse tykkään etenkin siitä, miten sivujen reunoissa on paljon väriä, mikä näyttää hieman siltä, kuin joku olisi sutinut maalia sinne melko vapaalla kädellä. Reunukset seuraavat kuitenkin tiettyä kaavaa, joten näyttävät maalisutaisuideankin kanssa oikein hyviltä. Sivuja on koristeltu myöskin pirteillä piirroksilla erilaisista koirista ja koiranpennuista, jotka tekevätkirjan selailemisesta oikein mieluisaa puuhaa. Sivuja ja taskuja kuville, satunnaisille muistiinpanoille ja piiruksille ei suinkaan ole jätetty tyhjiksi, vaan niitä on koristeltu  esimerkiksi tassunjäljillä.

Tämä värikäs kirja on oikein positiivinen ja pirtsakka. On hienoa, että kirjan suunnittelijat ovat tehneet tilaa myös sivuille, jotka on tarkoitettu koiran aikuisikään. Veteraani-iän kommelluksille ei ole tehty niin monta sivua, joita jäin hieman kaipaamaan. Kokonaisuutena kirja on oikein onnistunut ja hyvin suunniteltu.


Itselleni tuleekin tälle käyttöä, kun tulevaisuudessa pieni paimenpentu toivon mukaan tulee minua ilahduttamaan (ja kauhistuttamaan)

Kiitoksia Arthouse ihanasta kirjasta!

6 kommenttia:

 1. Uuu hei mikä paimenpentu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei ole vielä varmaa, mutta kasvattaja valittuna ja mahdollinen yhdistelmä ollut kiikarissa kesästä lähtien. Kyseessä tosiaan border collie, sillä siinä on paljon ominaisuuksia, jotka minua miellyttävät.

   Poista
 2. Jossain näin tästä mainoksen ja ajattelin että ompa hauska. Joskus hoitokissalla oli samantyylinen ja siihen oli ahkerasti kirjattu elämän tapahtumia mitä oli kiva lueskella.. En kuitenkaan tiedä, olisko itsellä täyttämään moista, että unohtuisiko sitten alkuinnostuksen jälkeen. Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tämä tosiaan on, varsinkin nuo piirrokset ovat ihania! Itsellenikin käy aika helposti niin, etten muista enää täyttää kirjoja, vihkoja tai päivyreitä hetken kuluttua. Ja silti tykkään kerätä itselleni kasan niitä, hups. :”D

   Poista
 3. Hauska ja kiinnostava kokonaisuus! Saa koiranpennunkin tuntumaan vielä enemmän perheenjäseneltä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on kyllä tosi veikeä kirja! :)

   Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!