tiistai 6. lokakuuta 2015

Kiireiset aksaajat

Tänään lähdimme Jetin kanssa jälleen agilitytreeneihin. Kouluttajanamme oli tänään alkuperäinen kouluttajamme, mikä toi mielenkiintoista vaihtelua tehtäviin ja treenien sisältöön. Itse tykkään saada erilaisia näkökulmia treenaamiseen ja tekemisestämme, joten sekin, kun on kaksi eri kouluttajaa on mukavaa vaihtelua. Molemmat ovat kuitenkin erinomaisia kouluttajia, ja heiltä saa hyviä neuvoja, joten en voisi olla tyytyväisempi treenipaikkaan!


Aloitimme harjoittelemalla kakkosputkelta kolmoshypylle menoa. Putken edessä vaihdettiin puolta joko ”blind turnilla” tai ”front crossilla” (en ole varma suomenkielisistä nimityksistä, joten sekaannusten välttämiseksi laitan englanniksi), joista itselleni luonnollisempi oli front cross. Myöhemmin kokeilin myös blind turnia, sillä siinä vaadittiin vähemmän pyörimistä ja näin ollen se on sulavampi käännös. Jetillä itsellään ei ollut takaakierron kanssa ongelmia, ja meni hypylle oikein rohkeasti, vaikka ohjasin käännöksestä välillä turhankin tiukan. 

Seuraavaksi tehtävään lisättiin mukaan neloshyppy. Jetillä oli todella hyvä focus eteenpäin, eikä se jäänyt käteen kiinni, vaan meni reippaasti eteenpäin olettaen palkan olevan edessä päin. Oli todella kivaa nähdä, ettei se heti kääntynyt hypyn jälkeen vaatimaan palkkaa! Tehtävää pidenettiin seuraavalla vuorolla ottamalla vitonen ja kutonen mukaan, joille ensimmäisellä kerralla mennessä ohjasin Jetin kutoselle huonosti, sillä muut koirakot olivat aivan sen ”tulilinjalla”, ja pelkäsin sen juoksevan toisten koirien luo riehumaan. Kouluttaja oli ihanan huomaavainen, ja pyysi muita siirtymään hieman sivuun, milloin radanpätkä sujui melko hyvin, vaikka kolmosella rima välillä putosikin, sillä en antanut Jetille tarpeaksi tilaa. Aivan lopuksi lisäsimme rataan vielä ykköshypyn.

Tällä kerralla tuli huomattua myös, miten paljon kiirehdin radalla. Jos minulla on aikaa, niin kiidän, niin kauas kuin mahdollista, mikä ei ole aina paras vaihtoehto. Putken jälkeen minun piti jäädä pari metriä kauemmas hypystä, ja odottaa, että Jet tuli putkesta, minkä jälkeen vein sen hypylle. Neloselle suunnatessa minulle neuvottiin, että minun kannattaa ottaa nopeita miniaskelia ennen käännöstä, ja pitää ohjaava käteni matalalla käännöksen aikana, milloin Jet tajuaa kääntyä tarpeaksi aikaisin vitoselle. 


Oli todella kivat treenit, vaikka Jetillä olikin vauhti päällä ja se oli hieman hyper Patchesin ja Nessien juuri alkaneiden juoksujen vuoksi. Paikkikset saivat jäädä kompromisseiksi (koira jalkojen väliin, istu, vapautus radalle - vastaa palkkaa Jetille), mutta muuten koira oli hyvin kuulolla ja keskittyi mainiosti. Oli myös mukavaa, että radalla kiirehtimiseeni puututtiin, jotta saamme sen kuriin ennen, kuin siitä tulee liian pinttynyt tapa. 

2 kommenttia:

 1. Heippa!
  Olipa kiva löytää blogisi. Poikaystävän vanhemmilla on landseer ja oli kiva päästä lukemaan aktiivisen landseerin elämästä ja touhuilusta. :) Plussaa myös ihanista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että tuntemillasi ihmisillä on lansu! :) Kiitos kovasti kehuista!

   Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!