tiistai 8. syyskuuta 2015

Tuotetestaus: TopCanis Tuplatalutin

Saimme Salon-valjaiden kanssa yhteensopivan Tupla-taluttimen testaukseen Top-Canisilta. Vaikka meillä koirat kulkevatkin yleensä itsekseen lenkillä erinäisistä syistä, oli tupla-talutin oikein mieluisa testattava, ja yhteislenkitkin yleistyivät meidän kohdalla huimasti tupla-taluttimen tullessa mukaan arkeen! Kyseistä remmiä voin suositella lämpimästi kaikille, jotka lenkkeilevät useamman koiran kanssa samaan aikaan. Miten se sitten suoriutui testauksen eri osa-alueista raadin tarkkojen silmien alla?


Tupla-talutinta on tullut testattua yhdessä Patchesin ja Jetin kanssa, sekä Nessien ja Jetin kanssa. Jetin paino huitelee siinä 45kg paikkeilla, Nessie painaa noin 35kg ja Patches on todennäköisesti jossain 50-55kg välillä. Hihnaa on tullut testattua, niin sateella kuin paisteellakin. Testasin myös, miten hyvin remmi kesti saippuakäsipesun ja kuinka hyvin se puhdistui sen avulla. Elikkä hihnaa on tullut testattua hyvinkin monipuolisesti ja sen kestävyyttä on koeteltu. 

TopCanisin Tupla-Talutin on valmistettu Salon-valjaiden tapaan vahvasta nylon-nauhasta, mikä on päällystetty heijastinnauhalla. Taluttimen lenkki on pehmustettu, mikä on erittäin mukava lisä, sillä talutinta on tällöin paljon miellyttävämpi pitää kädessä. Lenkin ja kahden remmin välillä on kierteenpoistaja, mikä estää hihnoja menemästä solmuun. Remmien lukkoina ovat hopeisen väriset BGB-lukot. Taluttimia saa kolmessa eri värissä: mustina, pinkkeinä ja sinisinä.


Ulkonäköpuolella taluttimen valmistamisessa on onnistuttu erinomaisesti. Tupla-talutin on erittäin siisti; ompeleet eivät repsottele mistään, vaan ovat huomaamattomia. Heijastinnauha on erittäin hyvä juttu, sillä se tekee lenkkeilystä paljon turvallisempaa iltahämärissä. Lenkin pehmuste on helppo pitää siistinä, sillä se ei kerää erityisesti karvoja tai likaa. Lukot ja kierteenpoistaja ovat hienon näköiset kiiltävän hopeassa värissään.

Aluksi minua epäilytti hieman, miten kaksi pitempää remmiä tuplataluttimen osana oikein toimisivat, mutta lenkeillä sain huomata, että se oli oikein hyödyllinen asia. Tavalliseen remmiin lisättävä tuplaremmiosa on usein turhan lyhyt, eikä näin ollen anna kahdelle koiralle paljoa tilaa, tai esimerkiksi toisen koiran yhtäkkinen rykäys tuntuu toisenkin koiran puolella. TopCanisin Tupla-talutin kuitenkin mahdollistaa sen, että koirat voivat kulkea eri tahtia, eikä toisen koiran liikehdintä vaikuta, niin suuresti toiseen. Parin ison ja mielikuvituksekkaan koiran kanssa ”omat remmit” tuplataluttimessa ovat myös käteviä hallinnan kannalta. Esimerkiksi voin ottaa toisen koiran lyhyemmälle hihnalle, kun taas toinen voi edelleen kulkea pitkällä hihnalla jossain tilanteessa. TopCanisin tuplatalutin mahdollistaa näin ollen yksilökohtaisemman keskittymisen kumpaankin koiraan tilanteen, niin vaatiessa. Sateella hihnan kastuessa siitä saa pidettyä edelleen hyvän otteen.


Kierteenpoistaja toimii hyvin ja estää hihnoja menemästä solmuun. Tämä tekee tästä tuplataluttimesta paremman ja käytännöllisemmän kuin tuplatalutinlisäosista tai kahden erillisen hihnan käyttämisestä. Tietysti, jos koirat juoksevat ihan päättömästi tai kulkevat puolelta toiselle jatkuvasti, tulee hihnaan hieman kierteitä, mutta ei se solmuun mene. 

Tupla-talutin on kestänyt myöskin hienosti yhtäkkisiä rykäyksiä toiseen suuntaan. Eräänä päivänä yhteislenkillä ollessamme Jet päätti, että ravaakin toiseen suuntaan, kuin Patches päästäkseen jonkin ”ihanan” hajun luokse. Muiden kävellessä eteenpäin ja Jetin juostessa taaksepäin loppui hihna välttämättäkin kesken ja Jetin matka pysähtyi kuin seinään. Tupla-talutin kesti yhtäkkisen nykäyksen aivan ongelmitta ja pysyi aivan samanlaisena kuin ennenkin. Kestävä remmi siis todella on!


Meidän käytössä hihnaan ehti tulla muutamia pinttyneempiä likatahroja, sekä heijastinnauhaan, että itse nyloniin, sillä en itse ole sitä tyyppiä, joka olisi putsaamassa remmejä ja pantoja joka lenkin jälkeen. Niinpä tuplatalutin sai testauksen osana myös saippuapesun (ihan vaan käsienpesusaippuaa ja sellainen vaahtomuovityylinen pesujuttu). Talutin kesti pesun hyvin, eivätkä heijastinnauhakaan kärsineet pesusta. Rankemmasta harjaamisesta heijastinnauhaan tuli pari pienen pientä kuluman tyylistä jälkeä, mutta muuten se kesti todella hyvin pesua. Nylonnauhasta irtosi myöskin pinttyneetkin tahrat pois, ja pesun jälkeen minulla oli taas kauniin kiiltävä sininen heijastava tuplatalutin.

Ennen ja jälkeen pesun
Kaikenkaikkiaan hihna on todettu erittäin hyväksi ja pesunkestäväksi. Mene sinäkin hakemaan omasi, niin hihnat eivät ole enää solmussa! 


Suurkiitos TopCanisille jälleen tuotetestausmahdollisuudesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!