tiistai 15. syyskuuta 2015

Kenraaliharjoitukset

Maanantaina Jetillä oli lupa palata takaisin agilitytreeneihin sairaslomansa jälkeen. Jet oli jo verkkalenkillä hyvin innokkaalla tuulella, mutta siitä vasta riemu repesikin, kun se pääsi agilitykentälle. Kouluttajanamme oli taas tavanomaisen kouluttajamme mies, kun oma koutsimme treenaa tällä hetkellä penturyhmää samaan aikaan, kuin meidän treenit ovat.


Alussa kertasimme hieman kilpailusääntöjä, minkä jälkeen kävelimme radan. Aloitimme treenaamalla laatikkoa, eli 1-5 väliä. Ensiksi käänsin rintamasuuntani liian aikaisin putkelle päin, milloin Jet meni kakkosen ohi. Toisella kerralla sähläsin edelleen liian pikaisen etenemiseni kanssa, mutta kolmannella kerralla sain neuvoksi pyrkiä pysymään kakkosen ja nelosen sisäpuolella laatikossa, mikä toimikin oikein hyvin. Olin taas aliarvoinut Jetin irtoamiskykyjä, sillä se meni oikein sukkelasti putkeen. Putken ja nelosen välillä jäin seisomaan turhan pitkäksi aikaa, joten siihen sain neuvoksi, että jos minulla on aikaa ottaa valokuva, minulla on myös aikaa liikkua. Alun paikkiksissa oli jonkin verran säätöä, joten kouluttaja joutui pitämään Jetistä kiinni.

Seuraavaksi siirryimme 5-8 välille. Tarkoituksena tässä harjoituksessa oli treenata irtoamista. Tehtävän onnistumismittari oli se, miten hyvin koira juoksi eteenpäin jäämättä miettimään takana hilluvaa ohjaajaa. Annoin Jetin treenipallon kouluttajalle, joka meni seisomaan seiskan taakse ja heitti Jetille pallon kasin kohdalla. Jet kävi ensiksi katsomassa kouluttajaa, mutta tuli hienosti käskystä takaisin, ja oli heti valmis tekemään töitä. Sen paikkis oli todella sujuva, ja putkeen se menikin vauhdilla. Jet irtosi todella mageesti, ja kouluttajan mukaan sen irtoaminen oli oikein esimerkillinen (siis wat, mun perskärpänen irtosi kunnolla?!). Kasilta rima tuli alas, mutta se johtui lähinnä kiirehtimisestä. Toistimme tehtävän kerran uudelleen, ja se meni ihan kohtuullisesti, muttei yhtä hyvin kuin ensimmäisellä kerralla (kasilla rima tuli edelleen alas, mutta kouluttajan mukaan tämä johtui palkkaamisen ajoituksesta).

Lopuksi teimme 7-13 väliä. Ensimmäinen puolisko sujui erinomaisesti, vaikka paikkis olikin hieman hatara. 10-13 väli oli minulle todella hankala, sillä Jet on nykyään todella tarkka ohjaukseni suhteen. Aluksi rintamasuuntani oli liikaa suoraan eteenpäin, milloin Jet lähti kohti kakkosta. Kun sain hypyt sujumaan, sähläsin putkella käsieni kanssa, sillä näytin suunnan kauimmaisella kädelläni, ja ohjaukseni ollessa sekavaa kääntyi Jet vain ympäri ja alkoi haukkumaan minulle. Lopulta saimme tuostakin sujuvan, mihin oli hyvä päättää treenit. 


Oli ihanaa olla taas radalla energisen koiran kanssa, joka todella rakastaa agilityä. Kouluttajani sanoin se oli aivan eri koira kuin viime kerralla. Tykkään myös siitä, että Jet on nykyisin tarkka ohjaukseni suhteen, mutta on silti teknisesti paljon osaavampi kuin alkuvuodesta. Treenit olivat tosi kivat, ja mukavan haasteelliset. Lauantaina onkin vuoden vikat kisat Jetille aksan puolella, joten nämä olivat oikein mainiot kenraaliharjoitukset!

2 kommenttia:

  1. Moikka!
    Tässä olisi teille haaste, jos lähdet mukaan! :)

    http://neljalla-tassulla.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Täällä on sulle haaste: http://chocochilinchillailua.blogspot.fi/2015/09/suurin-saavutus.html

    VastaaPoista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!