perjantai 25. syyskuuta 2015

Käännöksiä, mutkia ja pyörähdyksiä

Maanantaina menimme taas agiliitämään Jetin kanssa lauantain kisojen jälkeen (niistä tulossa videopostaus!) treeneihin. Jetset oli hieman röyhkeällä tuulella, mutta oikein reipas ja sopivan kuuliainen. Keskityimme pääosin tällä hetkellä ohjaukseen, sillä nyt, kun koira osaa yksittäiset esteet se oppii aivan mainiosti radalla kulkua, kun itse opettelen ohjaamaan. 


Aloitimme treenaamalla väliä 1-4. Muilla rataan kuului puomi, mutta me paahdoimme simppelisti sen ohitse. Testasimme pätkällä kummaltakin puolelta puomia juoksemista, sillä eri puolelta juostessa ohjauskuvion oli pakkoa vaihtua. Jetillä toimi parhaiten puomin oikealta puolelta juokseminen, kun taas kaikille muille oli helpompi mennä puomin vasemmalta puolelta. Kakkosella tuli treenattua ”vasemmalle”-käskyä, mistä tuli treenin mittaan aika sujuva. Jet osasi oikeastaan hakea putkeen ilman ”in you go”-käskyä, joten periaatteessa voisin alkaa häivyttämään sitä pois ja keskittymään kehonkieleeni enemmän. Nelosta ennen piti vaihtaa puolta ajatellen tulevaa tehtävää, minkä aikana vedin turhan monimutkaisia kuvioita, kun puolen olisi voinut vaihtaa aivan yksinkertaisella tavalla. Jetillä ei ollut tällä tehtävällä ongelmia, mutta minun täytyy opettaa se irtoamaan paremmin, sillä nyt se on helposti jalassa kiinni.

Seuraavaksi harjoittelimme 2-8 pätkää radasta. Keskityimme pääosin 5-8 kohtaan, ja ohjausvalintoihin sen kohdalla. Kokeilin Jetin kanssa kolmea eri taktiikkaa. Ensimmäiseksi koitin saada Jetin irtoamaan 5-7 hypyille siten, että pysyin vain 5 ja 7 välillä olevalla suoralla linjalla, mutten vaihtanut puolta enne putkea. Tässä Jetillä oli hieman ongelmia kutoselle irtoamisen kanssa, mutta muuten sujui ihan kohtuullisesti. Toisella kerralla kokeilin vaihtaa puolta seiskan edessä, mutta tämä ei ollut kovinkaan sujuvaa. Lopuksi kokeilimme sitä, että menin kutosen eteen ja vaihdoin siellä puolta. Tämä sujui erinomaisesti, ja ehdin hyvin tekemäänkin kaikki tarvittavat ohjauskuviot. Treenien loppupuolella teimme kuutta keppiä 2 x 2 asetelmalla, ja Jetin pujottelu alkoi näyttämään oikein kivalta, sillä loppupuolella Jetillä alkoi olla pomppuakin mukana pujottelussaan.

Treenien aikana tuli huomattua, että Jetin paikkiksista on tulossa pieni ongelma jälleen, sillä Jetillä on turhan kiire radalle. Tämä aiheuttaa lähdöissä varastelua ja ylimääräistä sähläystä. Jet ymmärsi hyvin, mitä siltä pyysin, mutta possuili possuilun ilosta...


Kaiken kaikkiaan oli jälleen oikein opettavaiset treenit. Ohjaukseni puolella alkavat asiat jo sujumaan, kun ohjauskuvioita pääsee toistamaan monta kertaa per treeni ja kertaamaan vielä seuraavissa treeneissä. Jet oli oikein innokas treenikaveri, mikä on aina mukavaa. Kivat treenit, joista lähdimme hyvillä mielin kotiin päin!

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Sulla on tosi kiva blogi, jostain syystä en ole ennen liittynyt lukijaksi vaikka olen blogissasi piipahtanutkin, mutta nyt lliityin vihdoinkin lukijaksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Jee, toivottavasti viihdyt! :D

      Poista

Koirakolmikko kiittää kommentistasi!